flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Органам місцевого самоврядування (виконавчому органу відповідної ради, або сільському голові у випадку, коли виконавчий орган сільської ради не утворено) пропонується надати повноваження щодо реєстрації місця проживання та зняття з реєстрації місця прожив

28 грудня 2015, 11:05

 



Органам місцевого самоврядування (виконавчому органу відповідної ради, або сільському голові у випадку, коли виконавчий орган сільської ради не утворено) пропонується надати повноваження щодо реєстрації місця проживання та зняття з реєстрації місця проживання особи, ведення відповідного реєстру територіальної громади.
 
Такі повноваження для місцевих органів влади передбачені Законом (законопроектом №2984) “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг”, який на днях підписав Президент України.
Зауважимо, на фінальної редакції документу на сайті ВР немає. Тож наведена нижче інформаціяпредставлена з врахуванням наявних даних. Детальніше - після публікації тексту закону.
Реєстр територіальної громади, який вестиме місцева влада, - це база даних, призначена для зберігання, обробки, використання відповідної інформації, що створюється, ведеться, та адмініструється органом реєстрації для обліку осіб, які проживають на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці.
До 4 квітня 2016 року житлово-експлуатаційні організації, інші підприємства, установи та організації, що забезпечували або забезпечують ведення картотек з питань реєстрації фізосіб, передають їх відповідним виконавчим органам сільських, селищних, міських рад. Передача картотек з питань реєстрації фізичних осіб здійснюється одночасно з передачею у комунальну власність обладнання для зберігання та обробки зазначених картотек, якщо воно перебуває у державній власності.
Окрім того, документом також пропонується наступне:
- спростити процедуру отримання інформації з Державного земельного кадастру.
- переглядаються окремі процедури реєстрації місця проживання. Зокрема, скасовується необхідність отримання талону зняття з реєстрації, надається можливість відповідним посадовими особами виконавців послуг з управління (утримання) багатоквартирного будинку (гуртожитку), об'єднання співвласників багатоквартирного будинку, житлово-будівельного кооперативу подавати заяви про реєстрацію місця проживання особи тощо.