flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Затверджено Порядок стажування державних службовців

06 квітня 2016, 10:15
Затверджено Порядок стажування державних службовців
 
Національне агентство України з питань державної служби наказом від 03.03.2016 р. №48 затвердило Порядок стажування державних службовців.
           Стажування державних службовців проводитимуть із відривом від служби строком від 1 до 6 місяців на іншій посаді державної служби в іншому державному органі або за кордоном зі збереженням посади та зарплати за основним місцем роботи відповідно до законодавства та Порядку № 48.
Окрім того, державним службовцям, які проходитимуть стажування в іншому населеному пункті, за основним місцем роботи відшкодовуватимуть витрати на проїзд до місця стажування і назад, добові за час перебування в дорозі та найм житла.
Направлення державного службовця на стажування до іншого державного органу, а також за кордон здійснюватиметься на підставі наказу керівника державної служби державного органу за місцем роботи державного службовця, а допуск на стажування, строк та зміни процедури його проходження оформлюватимуться наказом керівника державної служби державного органу, де проводитиметься стажування.
Порядком № 48 визначено права і обов’язки державного службовця, що проходитиме стажування, обов’язки керівника стажування, а також критерії оцінювання результатів стажування. Порядок та зміст стажування за кордоном визначатимуть правила проходження стажування у відповідних іноземних державних органах, міжнародних організаціях, а також умови, передбачені міжнародними договорами та договорами про співпрацю.
За результатами стажування до особової справи державного службовця додаватиметься: довідка за результатами стажування (при стажуванні в іншому державному органі); звіт про стажування та інші документи про проходження стажування за кордоном або їх копії.
Наказ набирає чинності одночасно із набранням чинності Законом України від 10 грудня 2015 року №889-VIII "Про державну службу".