flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

З 1 травня зростуть мінімальні соціальні стандарти та зарплати працівників бюджетної сфери

07 квітня 2016, 11:36
З 1 травня зростуть мінімальні соціальні стандарти та зарплати працівників бюджетної сфери
 
Кабінет Міністрів України на своєму засіданні 6 квітня ухвалив низку рішень щодо підвищення соціальних стандартів та посадових окладів для працівників І тарифного розряду ЄТС з 1 травня, що передбачає збільшення прожиткового мінімуму, мінімальної заробітної плати, мінімальної пенсії та зарплат працівників бюджетної сфери.
«Ми запроваджуємо режим постійного підвищення державних соціальних стандартів для відновлення купівельної спроможності громадян», — сказав міністр соціальної політики України Павло Розенко.
Він повідомив, що з 1 травня 2016 року прожитковий мінімум підвищиться в середньому на 5,2 %. Для працездатних осіб (мінімальна зарплата) він складатиме 1450 гривень, для осіб, які втратили працездатність (мінімальна пенсія), — 1130 гривень, для дітей віком до 6 років — 1228 гривень, для дітей віком від 6 до 18 років — 1531 гривню.
Павло Розенко зауважив, що підвищення пенсійних виплат з 1 травня стосуватиметься 6,5 млн українських пенсіонерів. Загалом же, за його словами, зросте близько 80 видів соціальної допомоги.

Очільник Мінсоцполітики також заявив, що паралельно з підвищенням соцстандартів відбудетьсяпідвищення посадових окладів І тарифного розряду ЄТС. «Це стосується 3,5 мільйонів працівників бюджетної сфери – учителів, лікарів, працівників соціальної сфери, культури. Мінімальна заробітна плата підвищується на 5,2 %, проте посадовий оклад працівника І тарифного розряду підвищуєтьсяна 6,5 %», — зазначив він.