flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У додатку "Дія" з'явилася автоцивілка

13 травня 2020, 11:07

Автоцивілка в "Дії" відображатиметься тільки у власників авто. Для того, щоб її отримати у власному смартфоні, потрібно оновити "Дію" до версії 1.7.2.

Про таку новацію розповіло Мінцифри на офіційному сайті.

"Мобільний застосунок робитиме запит за номером авто в систему МТСБУ щодо наявності страхового полісу. Якщо у вас дійсний поліс, в меню техпаспорта ви зможете бачити рожеву бігучу стрічку "страховий поліс дійсний". А якщо термін дії полісу закінчився, жовту - "страховий поліс не дійсний", - розповів про принцип роботи автоцивілки у смартфоні Віце-прем'єр-міністр - Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Перевірити дійсність страхового полісу можна за допомогою QR-коду, який зчитується через будь-який смартфон, де встановлено "Дія". Задля безпеки код дійсний лише 3 хвилини.

Сьогодні в мобільному застосунку "Дія" для українців доступні цифрові водійське посвідчення, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, автоцивілка, ID-картка, закордонний біометричний паспорт та студентський квиток.

Мінцифри наголосило, що документи в "Дії" ретельно захищені: дані ідентифікованого громадянина оновлюються відповідно до реєстру при кожному входженні в застосунок. Кожні три хвилини генерується новий QR-код, відсканувавши який можна пересвідчитися в дійсності документа.

Архітектура мобільного застосунку побудована таким чином, щоб на серверній частині взагалі не зберігати персональні дані користувачів. При цьому інформація в каналах передачі даних передається в зашифрованому вигляді, а на деяких етапах - використовується подвійне шифрування.

Страхові компанії модернізували свою роботу і вже працюють онлайн відносно продажів полісів та обслуговування клієнтів. Завдяки мобільному застосунку "Дія" створена єдина інформаційна система, у рамках якої будуть взаємодіяти і обмінюватися інформацією всі бази даних, задіяні в процесі забезпечення життєдіяльності громадянина, у тому числі безпеки дорожнього руху.